sobota, 9 lipca 2011

"KUCIAK W KARY", po domowemu smaczniejszy

Przyznajemy, przepis udany. Wszystko mniamnio i git. No i proste i tanie. A oto jak przygotować "kuciaka w kary" dla dwóch osób:

Składniki:
- Podwójna pierś kurczaka
- Jedna cebula
- Dwie marchewki
- Dwa małe jogurty naturalne
- Szczypiorek
- Sól, pieprz, curry


Marchewki obieramy i kroimy w drobniusieńkie, krótkie paseczki. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy marchewkę. W międzyczasie kroimy w drobne piórka cebulę i w drobną kostkę pierś kurczaka. Po 15-20 minutach smażenia i podduszania marchewki dorzucamy cebulę. Dusimy cebulę z marchewką kolejnych 5 minut. W międzyczasie solimy i pieprzymy kurczaka. Wrzucamy na patelnię. Smażymy wszystko razem do miękkości mięsa.
I teraz element najważniejszy - sos, w którym udusimy całość. Dwa jogurty naturalne mieszamy z nieco ponad łyżką od herbaty curry, solą, pieprzem i łyżką stołową drobno pokrojonego szczypiorku.
Sos wlewamy na patelnię i przez kolejnych 10-15 minut dusimy wszystko razem.

Gwarantujemy, że najlepiej smakuje z dzikim ryżem.
Mniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

FeedCount

Odwiedzili nas