czwartek, 21 lipca 2011

PTASIE MLECZKO, po co bankrutować na oryginalnym?

A po domowemu da się zrobić. I nawet, przyznajemy, podobne w smaku, ino lepsze;)

Składniki:
1 szklanka mleka
1 czubata łyżka cukru białego
1 czubata łyżka cukru pudru
1 bita śmietana w proszku - Śnieżka
1 galaretka (jaką kupicie - takiego smaku będzie ptasie mleczko, proponujemy jagodową, lub z owoców leśnych)
2 łyżki stołowe jagód


Najpierw weźcie się za galaretkę, czyli według przepisu na torebce przygotujcie i odstawcie do ostygnięcia. Ale uwaga, dajcie połowę (no góra 3/4) wody, którą każą dać według opakowania. Następnie schłodźcie mleko, wlejcie je do miski i dodajcie oba rodzaje cukru oraz całą Śnieżkę. Teraz trzeba to zmiksować mikserem, machać tak długo, aż powstanie bita śmietana.
Do ubitej Śnieżki wsypcie jagody, delikatnie wymieszajcie, następnie bardzo delikatnie wlejcie też ostudzoną galaretkę i dalej mieszajcie.

Masę nakładamy do filiżanek i odstawiamy do zastygnięcia do lodówki.
Sztywną piankę odwracamy do góry nogami i nakładamy na talerzyki.

To jest normalnie bossssskie:)

3 komentarze:

FeedCount

Odwiedzili nas